Veelgestelde vragen

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

- Aankomst is vanaf 15.00 uur
- Vertrek is voor 10.00 uur

Het is niet mogelijk om eerder aan te komen of te vertrekken vanwege de vaste afspraken met onze schoonmakers op de wisseldagen. U hoeft ons geen exacte aan- of vertrektijd door te geven. De sleutel is opgeborgen in het sleutelkluisje dat bij de voordeur hangt. De cijfercode krijgt u na de boekingsbevestiging toegestuurd.

Is het huis geschikt voor rolstoel gebruikers?

- Villa Ennert is rolstoelvriendelijk ingericht. Het terras aan de achterzijde van het huis kan vanaf de parkeerplaats worden bereikt. Er is alleen een drempel bij de keukendeur beschikt. Op de benedenverdieping zijn 2 slaapkamers met een aparte badkamer (90cm doorgang), WC, douche en dubbele wastafel. De gehele benedenverdieping is drempelvrij. Er is een douchekruk, maar verder zijn geen speciale voorzieningen.
- Aangezien de slaapkamers bij Haus am Sorpe op de 1e en 2e verdieping liggen, is dit vakantiehuis niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Welke faciliteiten zijn er voor kinderen?

In elk vakantiehuis is de kelder ingericht als speelkelder met een tafeltennistafel, voetbaltafel, sjoelbak en darts.

Mag ik huisdieren meenemen?

U mag geen huisdieren meenemen, aangezien beide huizen anti-allergeen zijn ingericht.

Mag ik roken?

Nergens in de vakantiehuizen of op de balkons mag worden gerookt. Roken is wel toegestaan op de buiten terassen.

Is er een BBQ?

Elk huis beschikt over een luxe gas BBQ op keukensysteem. Er mag niet met een kolen BBQ worden gewerkt.

Zijn er kinderbedjes aanwezig?

In elk huis zijn 2 kinderbedjes (120 x 60 cm) aanwezig. Er is bedlinnen voor de kinderbedjes aanwezig. De ervaring leert dat ouders vaak hun eigen beddengoed meenemen.

Hoe is het geregeld met het bed- en handlinnen?

In het huis zijn alle matrassen (200 x 90 cm) en dekbedden 1-persoons en anti allergeen. De bedden zijn bij aankomst opgemaakt. Handdoeken en keukendoeken zijn aanwezig.

Is er voldoende tuinmeubilair?

Beide vakantiehuizen zijn uitgerust met minimaal 12 tuinstoelen, tuintafel, parasol

Hoe ver ligt het huis van de skipiste?

Het vakantiehuis ligt op 10km van de piste en golfbaan. Bij de voet van de Poppenberg kunt u parkeren en is ook de ingang van de golfbaan. Een andere mogelijkheid is om de Poppenberg heen te rijden en op gemeentelijke parkeerplaatsen P1-P4 te parkeren.

Waar kan ik inkopen doen?

Er is op loopafstand een bakker welke elke dag vanaf 07.00 uur geopend is. In het dorp is er tevens een goede middelgrote en supermarkt (REWE) welke onlangs geheel is gerenoveerd. In Winterberg en in Olsberg zijn vele andere inkoopmogelijkheden.

Zijn er medische voorzieningen in het dorp?

In het dorp is een apotheek, tandarts, kinderarts en huisarts. Op 15-30 minuten afstand liggen de ziekenhuizen van Winterberg en Meschede.

Heb ik winterbanden nodig voor Duitsland?

Bij winterse omstandigheden is het gebruik van banden met wintereigenschappen verplicht. De verplichting in Duitsland is dus niet gebonden aan een bepaalde periode of gebied, maar aan de omstandigheden ter plaatse. Raadpleeg hiervoor het weerbericht. Winterbanden zijn banden met het sneeuwvlok-symbool. Het symbool M+S banden is niet beschermd, maar is in Duitsland toegestaan. Dat geldt ook voor all-season banden. Het profiel moet minimaal 1,6 mm zijn, aanbevolen wordt tenminste 4 mm. Zie verder op de ANWB website